Misija poslovanja

 

Herbalife je vodeća svjetska kompanija za prehranu i kontrolu težine (zdravo mršavljenje, debljanje i održavanje optimalne težine). Zahtjevnom tržištu nudi proizvode za ciljanu prehranu, kontrolu težine, dodatke za energiju i dobru kondiciju, proizvode za osobnu njegu i prehranu izvana. O kvaliteti proizvoda brinu najbolji svjetski znanstvenici.

Poslovanje se odvija u 78 zemalja na 6 kontinenata kroz poslovnu mrežu preko 2 milijuna nezavisnih distributera. Upravo poslovanje putem nezavisnih distributera omogućava usredotočenost na jedinstvene potrebe kupaca i osobnu pomoć u postizanju njihovih ciljeva.

Svatko od nas može postići svoje optimalno dobrostanje odnosno wellness. To je poruka koju kompanija Herbalife želi prenijeti cijelom svijetu.
 

Stvaranje kompanije

Kompanija je osnovana 1980. iako ideja o osnutku seže u 70-te godine. Osobna tragedija osnivača Mark Hughesa, potakla ga je da stvori kompaniju koja će ljudima širom svijeta ponuditi rješenja za zdrav život.

Markova majka Jo Ann Hughes, godinama se mučila i izgladnjivala raznim dijetama. Nakon niza neuspješnih pokušaja skidanja viška kilograma i održavanja optimalne tjelesne težine umrla je u dobi od 36 godina. Mark je tada imao samo 18 godina. Nakon tog tragičnog događaja odlučio je nešto promjeniti i pomoći ljudima u poboljšanju prehrane, rješavanju problema viška i manjka kilograma, te posljedica koje nastaju uslijed takvih poremećaja.

Nakon sudjelovanja na simpoziju o kineskim biljkama Mark se oduševio tim tisućljetnim iskustvom i uporabom biljaka u svrhu poboljšanja zdravlja. Odlazi u Kinu na edukacije i nakon 6 godina suradnje s najboljim svjetskim nutricionistima i znanstvenicima, u Los Angelesu 1980. osniva kompaniju Herbalife.

Od travnja 2003. na čelu kompanije je Michael O. Johnson. Prije Herbalifea bio je 17 godina na čelu Walt Disney korporacije i upravo je on zaslužan za njen nevjerojatan rast i uspjeh. Pod njegovim vodstvom korporacija je proširila poslovanje sa 34 na 80 tržišta diljem svijeta, odnosno iz Amerike na sve kontinente.

Od prosinca 2004. dionice kompanije su uključene u promet njujorške burze NYSE pod oznakom HLF.  Kompanija je 2008. postigla rekordnu prodaju od 3,5 milijarde dolara što predstavlja porast od nevjerojatnih 34% u zadnje 4 godine poslovanja.

 

Zašto je svakome potrebna stanična prehrana?

Ljudsko tijelo je savršeni organizam sastavljen od trilijuna stanica koje čine svaki pojedini organ. Stanice se neprestrano obnavljaju i ukoliko im omogućite kvalitetnu i redovitu ishranu one će dobiti sve što im je potrebno za normalno funkciju.

Herbalife je program inteligentne stanične prehrane koji sadrži sve makro i mikro-nutrijente, vitamine i minerale koji su stanicama svakodnevno potrebni za život i normalnu funkciju.

Svrha uravnotežene i optimalne prehrane je opskrbiti tijelo uravnoteženim količinama dobrih ugljikohidrata, vitamina, minerala, energije, biljnih proteina, blagotvornih vlakana, dobrih masti, antioksidanata i biljaka. Herbalife prehrana prilagođava svoje programe osobnim potrebama pojedinca kako bi svatko dobio maksimum.
 

Herbalife - znanost i inovacije

Vođeni misijom unapređivanja nutricionističke znanosti, Herbalife mnogo ulaže u znanstvena istraživanja i inovacije. Najbolji svjetski znanstvenici i vodeći stručnjaci nutricionistike članovi su dva odbora: Znanstveno savjetodavnog odbora i Nutricionističko savjetodavnog odbora.

Proizvodi nastaju i kontroliraju se u Laboratoriju za staničnu i molekularnu ishranu 'Mark Hughes' na kalifornijskom sveučilištu u Los Angelesu (UCLA) te u novo otvorenom Herbalife Centru Proizvoda i Znanosti. 

na vrh