Izračun bmi

Što je BMI i čemu služi?

BMI (Body Mass Index), indeks tjelesne mase, okvirni je pokazatelj debljine i pretilosti. Računa se na način da se tjelesna masa osobe u kilogramima podijeli s kvadratom visine u metrima: BMI = m/h².

BMI u obzir ne uzima tjelesnu građu pojedinca, te je stoga njegova uporaba ograničena. Usprkos ograničenjima, koristi ga se u javnim zdravstvenim kampanjama kao približno mjerilo idealne težine. Također ga koristi i Svjetska zdravstvena organizacija u svojim statistikama.Prikaz okvirnog izračuna BMI-a. U retku su kilogrami, u stupcu visina u cm.
U bojama su pokazatelji BMI indeksa:

Patološka pretilost
Pretilost
Debljina
Normalna težina
Mršavost

Vrijednosti BMI pokazatelja za djecu su ipak nešto drugačiji:BMI ne može ilustrirati osnovni kriterij za procjenu debljine ili mršavosti - postotak masnog tkiva u odnosu na mišićnu ili koštanu masu. Pojedinci s velikom tjelesnom masom i visokim BMI indeksom ne mogu se automatski kategorizirati kao pretili. Primjerice, body builderi i ljudi krupne građe imaju velik udio mišićne i koštane mase u odnosu na visinu, što ne znači da su debeli.

Za potpunu i točnu analizu stanja vaše tjelesne kompozicije i građe naručite se na besplatnu tjelesnu analizu na e-mail magdalena.mavrovic@gmail.com i mobitel + 385 98 492 550.
 

Unesite vašu visinu i težinu
Visina
Težina
  Izračunaj
Rezultat
Vaš BMI
   
Opis  

na vrh